SON DAKİKA

Sansürsüz
Backlink

Freeline By Raif Akyüz programının ilk bölümüne seyirciden yoğun ilgi!

Number One Turk ve Number One TV. ekranlarında yayın hayatına başlayan sunuculuğunu Raif Akyüz’ün üstlendiği Number One TV ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ortak yapımı olan Freeline By Raif Akyüz adlı...

Freeline By Raif Akyüz programının ilk bölümüne seyirciden yoğun ilgi!
Bu haber 09 Temmuz 2024 - 0:36 'de eklendi. kez görüntülendi.

Number One Turk ve Number One TV. ekranlarında yayın hayatına başlayan sunuculuğunu Raif Akyüz’ün üstlendiği Number One TV ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ortak yapımı olan Freeline By Raif Akyüz adlı talk show programının ilk konuğu Türkiye’de birçok ilke imza atan yapımcı, yönetmen ve senarist kimliği ile tanınan büyük usta Abdullah Oğuz oldu.

Kurban Bayramında yayınlanmasına büyük ilgi gördü ve seyirciden tam not alırken ilk bölümü binlerce insan tarafından sosyal medyada paylaşıldı..

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo , Televizyon Ve Sinema Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan Freeline By Raif Akyüz programına Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri de büyük ilgi gösterdiler.

Büyük usta Abdullah Oğuz’a birçok sorular yöneltilirken program sunucusu Raif Akyüz’ün programın başında Atatürk’ün sanat konusunda ki bakış açısını Türk halkına gösterdiği kullandığı “Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ! Her daim yaşasın sanat” sözleri izleyicilerden büyük alkış aldığı gözlerden kaçmadı.

Abdullah Oğuz programda dikkat çeken açıklamalara imza atı. Başarılı yönetmen yurt dışından aldığı formatlar aldığını Çarkıfelek adlı yarışma sayesinde Kanal D’nin yaklaşık yayınlandığı 1,5 yıl boyunca en çok izlenen program olmasını sağladığını ifade etti.

Programda Oğuz ayrıca öğrencilere mesleği ile ilgili bilgiler verirken kendisine sorulan tüm sorulara büyük bir içtenlikle cevap verdi.

Abdullah Oğuz’un kendisine “Yönetmenlik yaparken girmeye çalıştığınız bir kalıbınız var mı sorusuna da “Şöyle bir tehlike var sektörde. Mesela çok genç yönetmenler var onlar bazen bağırarak otorite sağlayacaklarını düşünüyorlar. Evet belki sette kendisinden hem yaşça büyük hem ciddi tecrübesi olan bir oyuncuya otoritesini göstermek için yapıyor olabilir. Ama bu büyük bir hata. Otorite saygı ile kazanılır, bağırmak veya çağırmakla otorite kazanılmaz. Kaldı ki bağırınca bir şeyler değişmez ki. Her daim sakin kalmak lazım. Hikayesini seyircisine anlatmak isteyen yönetmen önce oyuncusundan ne istediğini bilecek ve istediği şeyi almak için çalışmalı” diyerek yanıtladı.

Bir öğrencinin de iyi bir senaryoyu nasıl tanımlarsınız sorusuna Abdullah Oğuz “Benim nasıl tanımlamam önemli değil bir tane senaryo hayata geçtiği zaman insanlara o duyguyu geçiriyorsa o senaryo mükemmeldir Bir senaryoyu hızlı okuduğunda bile senaryodan kopmuyorsan o senaryo iyi bir senaryodur” diyerek cevapladı.

Abdullah Oğuz program bitiminde kendisini izlemeye gelen Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin alkışları eşliğinde programdan ayrılırken öğrenciler de kendisine sevgi gösterisinde bulundu.

Freeline By Raif Akyüz programı her Cumartesi akşamı Number One Türk TV’de 21:00 de seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA